×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Smittat vatten gav sänkt hyra

2011-03-17, Tidningenvision.se

Hyresgäster i Östersundsbostäder som fått parasiter i sitt kranvatten kommer att få ersättning. Men det är ännu oklart med hur mycket.

Det kommunala bostadsbolaget Östersundsbostäder har kommit fram till att de är skyldiga att ersätta sina hyresgäster för de månader kranvattnet i lägenheterna var förorenat av parasiter. Den slutsatsen har dragits efter att frågan utretts av flera jurister, skriver Länstidningen Östersund.

Hyresgästföreningen anser att en hyressänkning på 5 procent är vad man kan vänta sig efter att hyresgästerna tvingats koka sitt vatten i nästan tre månader. Det motsvarar 700 kronor för hela tidsperioden för en lägenhet med en hyra på 5 000 kronor.

Länstidningen Östersund har också frågat en rad andra bostadsbolag i kommunen om de har för avsikt att göra på samma sätt som Östersundsbostäder. Men de andra bolagen kan endast tänka sig att ersätta hyresgästerna under förutsättning att bolagen kompenseras ekonomiskt för det av att kommunen.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum