×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKTF-sektioner lämnar förhandlingsbordet

2011-03-21, Tidningenvision.se

Flera av SKTFs sektioner i Stockholms stad har nu frånträtt årets löneförhandling. Osaken är ett för lågt bud från arbetsgivaren som innebär att medlemmarna inte får ett reallöneskydd.

– I realiteten innebär det lönesänkningar för våra medlemmar. Det kan vi som fackförbund inte acceptera, säger Marjo Nieminen, SKTF-ordförande i Stockholms stad.

Enligt det centrala löneavtalet ska medlemmarna i genomsnitt få en löneökning på minst 1,5 procent. Men eftersom inflationen är cirka 2,5 procent yrkade SKTF när budgeten för Stockholms stad fastställdes på att 4 procent borde avsättas till löneökningar.

När det avvisades av arbetsgivaren kom SKTF med ett minimiyrkande på 2,5 procent. Också det avvisades av arbetsgivaren, varpå flera sektioner nu har beslutat att i protest frånträda löneförhandlingen.

I det centrala avtalet mellan SKTF och Sveriges Kommuner och Landsting står ingenting om att SKTFs medlemmar ska få reallöneökningar. Tidigare har dock Marjo Nieminen sagt till SKTF-tidningen att med ett överskott på 2 miljarder har staden råd att ge medlemmarna reallöneökning även i år.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum