×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKTF höjer avgiften i inkomstförsäkringen

2011-03-10, Tidningenvision.se

Ökad arbetslöshet har gjort att antalet medlemmar som utnyttjar SKTFs inkomstförsäkring har ökat kraftigt. Därför måste SKTF nu höja avgiften från 7 till 18 kronor i månaden.

SKTFs inkomstförsäkring ingår i medlemskapet och är till för att alla medlemmar ska kunna få ut 80 procent av lönen om man blir arbetslös. Ersättningen från a-kassan har ett tak som bara ger ersättning på 80 procent för dem som tjänar upp till 18 700 kronor i månaden.

Avgiften i inkomstförsäkringen har sänkts successivt från 22 kronor i månaden till 7 kronor, men nu höjs den alltså till 18 kronor i månaden

–Vi höjer för att många har nyttjat försäkringen det senaste året, det har varit nästan en fördubbling, och då räcker inte premien, säger ombudsmannen Björn Jonsson, ansvarig i försäkringsfrågor.

Den kraftiga ökningen av antalet personer som fått ut pengar från försäkringen beror både på att fler har blivit arbetslösa och att fler känner till att försäkringen finns.

SKTF tar också bort ”söka jobbstödet” på 3 000 kronor som medlemmarna tidigare kunde få.

–Det var en tillfällig åtgärd för att så få nyttjade försäkringen så att det blev pengar över, därför kunde vi också sänka avgiften tidigare, säger Björn Jonsson.

Avgiften till inkomstförsäkringen bakas in i medlemsavgiften och medlemmarna kommer att märka höjningen genom att månadsavgiften till SKTF ökar med 11 kronor.

–Vi har tagit det här beslutet för att inte hamna i en situation att vi tvingas ta bort försäkringen. Det har ju Byggnads gjort redan, det blev helt enkelt för dyrt för dem på grund av den höga arbetslösheten, säger Björn Jonsson.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum