×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Skadegörelse kostar miljardbelopp

2011-03-07, Tidningenvision.se

Klottret och graffitin i kollektivtrafiken kostar allt mer pengar. Bara i Stockholms län har kostnaderna för sanering passerat en miljard under de senaste tio åren.

Oavsett om man kallar klotter eller graffiti för skadegörelse eller konst ökar saneringskostnaderna för kollektivtrafikföretagen. Bara i Stockholms län ökade kostnaderna från 93 till 152 miljoner kronor mellan 2002 och 2009. Det visar statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå, rapporterar TT.

Under de senaste tio åren uppgår den sammanlagda kostnaden i Stockholms län nu till en miljard kronor. Det motsvarar 285 nya bussar, 25 nya tunnelbanetåg eller 12 pendeltåg.

Under de senaste fem åren har antalet polisanmälningar ökat men fortfarande är det vanligast att klotter inte polisanmäls. Därför är det enligt Brå svårt att avgöra om det faktiska klottrandet ökar eller minskar.

Under förra året minskade dock antalet anmälningar om klotter i kollektivtrafiken med 21 procent i hela landet. Det kan bero på att den kalla vintern höll klottrarna borta eller att nolltoleransen i Stockholm och Göteborg har fått effekt.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum