×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Receptioner försvinner på Sundsvalls sjukhus

2011-03-15, Tidningenvision.se

Sundsvalls sjukhus tar bort 35 receptioner och ersätter dem med en stor centralkassa. För personalen innebär det nya omflyttningar och oro.

I dag har klinikerna egna receptioner som bemannas av medicinska sekreterare och kanslister som gör det på en del av sin arbetstid. I augusti ska den nya centralkassan tas i drift. Den kommer att bemannas av sex medicinska sekreterare som tas från klinikerna.

Enligt arbetsgivaren kan klinikerna avvara personal när deras receptioner stängs. Men Anne-Christina Öberg-Nygren, SKTFs verksamhetsansvarige och huvudskyddsombud på sjukhuset, anser att personalsituationen redan är hårt pressad.

–Arbetsbördan är så tung i den redan slimmade organisationen så egentligen känns det inte som klinikerna har någon personal att avvara till centralkassan.

Enligt arbetsgivaren kommer ingen att bli uppsagd när klinikreceptionerna stängs. Men Sundsvalls sjukhus har haft en mycket turbulent tid det senaste året med nedskärningar och omorganisationer. Det här innebär ännu en förändring med oro och ovisshet för personalen.

–Det här kanske blir bra när det är klart men nu blir det en omställning igen. Vi får aldrig lugn och ro på det här sjukhuset. Det är ständigt en gnagande oro för personalen. Jag tycker jag kan se att korttidssjukskrivningarna har ökat bland de anställda, säger Anne-Christina Öberg-Nygren. 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum