×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rättviseorganisationer synar bärplockning

2011-03-10, Tidningenvision.se

Swedwatch och Fair Trade Center söker pengar från kommuner och fackförbund för att granska bärplockarnas situation. Det är första gången som Swedwatch granskar på hemmaplan.

Flera år i rad har bärplockare från bland annat Thailand och Vietnam lurats i Sverige. De har inte fått de löner som lovats och arbetsförhållandena har varit under all kritik. Många har fått återvända till sina hemländer som skuldsatta.

Swedwatch granskar i normala fall arbetsvillkor och mänskliga rättigheter utomlands, bland annat med hjälp av biståndsmedel från Sida. Nu planerar organisationen att tillsammans med Fair Trade Center för första gången en granskning i Sverige, rapporterar Sveriges Radio Jämtland.

– Vi tror att det behövs en oberoende granskning som tittar på hela den här bärplockarproblematiken, dels utifrån bärplockarnas perspektiv, dels utifrån ett företagsansvarsperspektiv, säger Viveka Risberg, kanslichef på Swedwatch, till Radio Jämtland.

Organisationerna söker nu pengar från kommuner, Migrationsverket, Näringsdepartementet, fackförbund och stiftelser och hoppas på att en rapport kan vara klar till augusti när bärsäsongen drar igång igen.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum