×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rätt att avskeda sovande skötare

2011-03-30, Tidningenvision.se

Landstinget i Sörmland hade rätt att avskeda en skötare som somnade under ett vak och vid ett annat tillfälle ertappades nedbäddad i ett nedsläckt rum. Det har Arbetsdomstolen beslutat i dag.

Skötaren, som jobbat på Karsuddens sjukhus i 25 år, avskedades hösten 2009. Som skäl angav arbetsgivaren två händelser tidigare samma höst.

I augusti fick skötaren en skriftlig varning för att hon satt nedbäddad i två stolar med ett badlakan över benen och en väckarklocka bredvid sig i ett nedsläckt rum.

En månad senare hade hon ett extravak mellan klockan 4 och 5 på morgonen och hittades då sovande på en stol utanför en patients rum. Patienten var självdestruktiv och självmordsbenägen och krävde ständig tillsyn.

Fackförbundet Kommunal, som företrätt skötaren, anser att hon inte hade förberett sig för att sova vid det första tillfället. Hon kan möjligen ha somnat vid det andra tillfället men inte brustit i tillsyn medvetet.

Arbetsdomstolen, AD, går dock på arbetsgivarens linje och anser att skötaren grovt brutit mot anställningsavtalet. Att somna under ett extravak hos en patient som kräver full uppsikt måste enligt domstolen vara helt oacceptabelt. AD beslutar därför att landstinget hade rätt att avskeda skötaren.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum