×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Piteå överklagar om demensvården

2011-03-29, Tidningenvision.se

För en vecka sedan beslutade Socialstyrelsen att Piteå kommun måste rätta till brister i demensvården och hotade med miljonböter. Nu har kommunen överklagat beslutet.

I höstas avslöjade SVT:s Uppdrag granskning allvarliga brister inom demensvården i Piteå, bland annat lämnades brukare ensamma och inlåsta på nätterna utan att ha lämnat sitt medgivande.

Socialstyrelsen beslutade i förra veckan att kommunen måste säkerställa bemanningen på nattetid, annars hotas kommunen av böter på en miljon kronor. Nu har kommunen överklagat beslutet till förvaltningsrätten. Men kommunalrådet Peter Roslund (S), säger till Piteå-tidningen att kommunen inte överklagar för att slippa rätta till bristerna.

–Vi har för avsikt att åtgärda alla brister Socialstyrelsen har hittat, men vi behöver få vägledning och ett förtydligande av vad vi ska göra. I dagsläget är det en gissningslek. Vi vill göra rätt från början och därför överklagar vi beslutet, säger han till tidningen.

I väntan på svar från förvaltningsrätten jobbar kommunen vidare med förbättringsarbetet. Man har bland annat beslutat att höja bemanningen till 0,8 personal per boende.
Det är inte bara Piteå kommun som fått kritik för att bemanningen är för låg. 64 av 94 demensboenden som granskades fick kritik.

–Har vi utfärdat ett vitesföreläggande i Piteå är det naturligtvis fullt möjligt att vi gör det på andra håll också, säger Socialstyrelsens tillsynschef Per-Anders Sunesson.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum