×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Pensionssparare har dålig koll på avgifter

2011-03-28, Tidningenvision.se

Pensionsdjungeln är snårig och oöverblickbar. Fem av sex pensionssparare har dålig koll på vilka avgifter som tas ut på deras tjänstepension.

Det framgår av rapporten Rovdriften på pensionssparare av Alectas pensionsekonom Eva Adolphson och Jonas Hellman, omvärldsanalytiker på United Minds.
Där ingår en enkät där drygt 1 000 personer har fått svara på frågor om sin tjänstepension. Resultatet visar att okunskapen om vilka avgifter som tas ut är stor.

90 procent tycker att det borde bli lättare att jämföra vad olika pensionsförvaltare tar betalt. Ännu fler, 96 procent, önskar att förvaltarna var tvungna att redovisa sina avgifter på ett enhetligt sätt.

I rapporten konstateras att styrkeförhållandet mellan konsument och säljare är ojämnt och att det förekommer upplägg med oskäligt höga avgifter som över tid halverar spararens pensionskapital.

I ett pressmeddelande säger Eva Adolphson att det pågår en rovdrift på pensionssparare och slår fast att det behövs ett bättre skydd.

– Överflyttningen av ansvaret för pensionerna till individerna fungerar inte som det borde utan ett betydligt starkare konsumentskydd, säger hon.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum