×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Oklart för it-tekniker i it-molnet

2011-03-08, Tidningenvision.se

När Salems kommun flyttar sina it-funktioner till internet behövs inte lika många tekniker. På sikt kan det bli neddragningar, men ledningen räknar i första hand med att ge teknikerna nya roller.

Salem är den första kommun i Sverige som lägger över sina it-funktioner till Google Apps. Det innebär att e-post och andra program ska köras genom webbläsare och dokumenten lagras på internet istället för på kommunens servrar.

Flytten till it-molnet som ska ske 1 maj kommer enligt beräkningarna att minska kostnaderna för program med 10 miljoner kronor på tre år. Det får också konsekvenser för kommunens it-tekniker.

– En del av den tekniska personalen kommer att fortsätta med det de gör nu, men det klassiska teknikerarbetet, det vill säga drift och underhåll, kommer att minska kraftigt, säger Tony Söderlund, it-chef i Salems kommun.

Kommer ni att dra ned på antalet anställda?

– Vad som händer i framtiden kan jag inte svara på, men i nuläget räknar vi med oförändrad personalstyrka där några får nya roller. Det handlar om att ta vara på kompetensen. Jag kan tänka mig att vi kommer att behöva personal för kvalitetsgranskning, beställning och andra funktioner, säger Tony Söderlund.

Fem av sex it-tekniker i Salems kommun är medlemmar i SKTF. Klubbordförande Fidel Mendez, som själv arbetar som it-tekniker, konstaterar att de ännu inte fått klara besked om några ändrade arbetsuppgifter.

– I teorin ska supporten skötas av Google, och det har pratats om att vi ska bli mindre tekniker och istället hålla i olika projekt. Men alla sådana förändringar måste i så fall förhandlas, säger han.

Finns det någon oro för personalminskningar?

– Det kan omöjligt bli mindre jobb på ett bra tag. Just nu är det mer att göra, och det är inte heller så att allt är klart i och med att vi implementerar Google Apps. Kommunens anställda är vana vid det gamla systemet och vi kommer att få fortsätta med att utbilda personalen, säger Fidel Mendez.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum