×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunerna behöver 15 000 nya chefer

2011-03-21, Tidningenvision.se

Under de kommande tio åren kommer 15 000 av de 37 000 chefer som jobbar i kommuner och landsting att gå i pension. 7 000 slutar de närmaste fem åren.

Kommunerna och landstingen kommer att behöva använda många olika insatser för att säkra tillgången på chefer de närmaste åren. Förutom stora satsningar på att rekrytera nya chefer externt kommer det även att behövas mer utbildning och stöd till alla nya ledare.

Många kommuner och landsting satsar också på interna traineeprogram för att hitta och stödja redan anställda som är intresserade av att bli chefer.

– Vi har många unga talangfulla medarbetare med potential för ledarskap. De behöver få chans att snabbare än i dag växa in i en ledarroll. Glädjande nog är intresset för ledarskap och att söka till medlemmarnas traineeprogram stort, säger Håkan Sörman, vd på Sveriges Kommuner och Landsting.

Medelåldern för chefer i kommun- och landstingssektorn ligger på 46 år. Två tredjedelar av cheferna är kvinnor vilket kan jämförelse med hela arbetsmarknaden där ungefär en tredjedel av cheferna är kvinnor. När det gäller de högsta cheferna i kommunerna och landstingen är 40 procent kvinnor.  
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum