×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommun får inte förbjuda mc-västar

2011-03-18, Tidningenvision.se

Kammarrätten stoppar Luleås förbud att bära mc-väst i kommunens lokaler. Tidigare har även Eskilstuna kommun fått dra tillbaka sitt västförbud.

För ett år sedan beslutade kommunfullmäktige i Luleå att förbjuda klädsel som visar tillhörighet till gäng eller grupperingar som kopplas till kriminell verksamhet. En medlem i MC Sweden, som har anknytning till Hells Angels, överklagade beslutet och menade att det stred mot lagen.

Förvaltningsrätten i Luleå gav medlemmen i MC Sweden rätt med motiveringen att förbudet strider mot den grundlagsstadgade yttrandefriheten.

Luleå kommun överklagade men i dag beslutade även Kammarätten i Sundsvall att kommunen inte får förbjuda mc-västar, skriver Norrländska socialdemokraten.

Tidigare har även Eskilstuna kommun fått backa på sitt västförbud. Där handlade det om att kommunen i sina alkoholpolitiska riktlinjer uppmanande krögare att avvisa personer med "kläder som visar tillhörighet till något gäng eller gruppering som kan uppfattas som kriminell".
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum