×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

JO-kritik mot socialförvaltning

2011-03-09, Tidningenvision.se

Hemtjänstpersonal i Strömsund lämnad ut nycklar till en nyligen avlidens lägenhet till en obehörig person. Nu får socialförvaltningen kritik av Justitieombudsmannen, JO.

I september i fjol avled en 79-årig kvinna på kommunen närvårdsavdelning. Strax efter dödsfallet hörde en kvinna, som personalen uppfattade som en nära väninna till den avlidna, av sig och ville låna en nyckel till hennes bostad för att lämna tillbaka några saker.

Personalen lämnade ut nyckel och fick tillbaka den efter en halvtimme, skriver Östersundsposten.

Men den avlidna kvinnans anhöriga blev upprörda över att nyckel lånades ut eftersom de inte litade på kvinnan. Och dottern till den avlidna skriver i sin anmälan till JO att de försvunnit pengar från bostaden.

”Det är givetvis inte acceptabelt att en nyckel lämnas ut till en icke behörig person på sätt som här har skett. Förvaltningen förtjänar kritik för detta”, skriver Justitieombudsmannen Lilian Wiklund i sitt beslut, enligt Östersundsposten.

JO konstaterar också att socialförvaltningen nu har sett över och uppdaterat sina rutiner.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum