×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Foto: Andreas Lundberg/TV4

    Foto: Andreas Lundberg/TV4

”Jag var en riktig fågelskrämma”

2011-03-22, Tidningenvision.se

Fakta

Namn: Ann Wilson. 
Ålder: 42 år. 
Yrke: Dansare och danslärare. 
Aktuell: Domare i finalen i TV4:s Let´s Dance.

 

Vilket var ditt första jobb?
–Jag växte upp i en liten förort till Helsingborg som heter Råå. I 13–14-årsåldern kunde man börja tjäna egna pengar genom att plocka jordgubbar hos någon bonde. Men när det var dags för mina vänner att börja jobba var jag fortfarande för ung. Jag tjatade på bonden och till slut sa han: ”Okej, vill du tvunget arbeta så får du vara fågelskrämma”.

Fågelskrämma? Skojar du?
–Nej, det är sant. Jag hade lite folie och plastpåsar på mig och sprang runt i jordgubbslandet. Jag tror inte bonden hade någon som helst nytta av mig men han kunde väl inte säga nej, och det kändes skönt för mig att få vara lika stor och duktig som mina vänner.

Så vad blev nästa steg i karriären?
–I 14–15-årsåldern var jag hamnfogde på sommaren. Jag körde runt i en pytteliten plastbåt, klättrade upp på stora tyska, svenska och danska båtar och inkasserade hamnavgiften. Det var väldigt spännande. Man fick träna på språken och de tyckte ofta det var roligt att det var en liten tjej som tog in avgiften.

Hamnfogde låter som ett ansvarsfullt jobb för en tonåring.
–Nej, inte alls jämfört med när jag var 18 år och arbetade som Night Cleaning Manager på London Hilton Hotel. Jag hade tjugo anställda under mig. Det var riktigt ansvarsfullt.

Berätta.
–Jag hade flyttat till London för att dansa, och mina danska vänner som jag tränade med ordnade arbetet på företaget som skötte städningen på London Hilton. För att jag skulle få jobbet fick vi låtsas att jag var dansk eftersom Sverige inte var med i EU då. Sen fick jag klä upp mig för att verka äldre. Jag sa att jag var 24 år.

Hur klarade du att vara städchef på ett stort hotell?
–Jag visste knappt vad dammsugare hette på engelska, men jag lärde mig efterhand. Man skulle polera alla mässingshandtag på ytterdörrarna, göra rent golven i baren och överhuvud taget se till att alla utrymmen blev städade. Klockan halv sex på morgonen gick jag runt med vita handskar och kollade att det var ordentligt gjort.

Trivdes du?
–Ja, och jag hade jobbet ganska länge. Men så fick jag blindtarmsinflammation och hamnade på ett sjukhus med namnskyltar på sänggavlarna. Två chefer från städföretaget kom dit och såg på skylten att jag bara var 18 år. Så då fick jobbet ett abrupt slut. Men de gav mig i alla fall blommor och choklad.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum