×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

HVB-hem kritiseras för dålig kontroll

2011-03-18, Tidningenvision.se

Socialstyrelsen riktar kritik mot flera HVB-hem i Sörmland. Bara fyra av fjorton klarar sig undan anmärkningar.

Många behandlingshem för barn och ungdomar i Sörmland - så kallade HVB-hem - har brister i verksamheten. Vid Socialstyrelsens senaste besök klarade sig bara fyra av fjorton utan anmärkningar, rapporterar Sveriges Radio Sörmland.  

Den vanligaste bristen är att hemmen inte kontrollerar om de personer som möter barnen tidigare har varit misstänkta för brott.

– Det är allvarligt eftersom lagen har kommit till för att man ska öka skyddet för barn och ungdomar som vårdas på de här hemmen så att de inte ska utsättas för övergrepp, säger Rose-Marie Eriksson, inspektör på Socialstyrelsen, till radion.

På flera av HVB-hemmen har föreståndarna bara kontrollerat anställd personal och missat att även läkare och psykologer också måste kontrolleras mot polisregistret.

Socialstyrelsen konstaterar också att flera HVB-hem begränsar ungdomarnas kontakter med omvärlden och konfiskerar deras mobiltelefoner.

HVB-hemmen har stor frihet att sätta sina egna regler, men Rose-Marie Eriksson tycker inte att de ska ha regler som saknar en tydlig motivering.

– Det är viktigt att man inte har den typen av generella regler så att ungdomar hindras från att ha kontakt med viktiga närstående om det inte är alldeles befogat, säger hon till Radio Sörmland.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum