×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Homopar nekades bli familjehem

2011-03-25, Tidningenvision.se

Ett homosexuellt par har anmält Jönköpings kommun till Diskrimineringsombudsmannen. DO. Anledningen är att de inte fått bli familjehem.

Paret har länge funderat på att bli familjehem för att på så sätt kunna hjälpa barn. De lämnade in en ansökan hos socialtjänsten i Jönköping. Men efter hembesök och många samtal med positiva signaler från handläggarna tog det plötsligt stopp, rapporterar Sveriges Radio Jönköping.

När paret kontaktade utredaren berättade hon att handläggarna som placerar ut utsatta barn hade svårt att tänka sig ett homosexuellt par.

Chefen för familjehemmen i Jönköping, Anna-Karin Bergström, medger att det faktum att det rörde sig om ett homosexuellt par kan varit avgörande för bedömningen.

– Där såg man svårigheter. Ja, jag tror att det kan ha handlat om det, men att det var en bra familj var det ingen tvekan om, säger hon till radion.

Paret vände sig senare till Skövde kommun där de blev godkända som familjehem. Nu har de anmält Jönköping till DO.

– Det som är så skrämmande är att socialtjänsten är dit alla ska kunna vända sig. Och om man där tycker att ett samkönat par inte kan ta hand om ett barn, vad säger det då om deras värderingar, säger paret till radion.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum