×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Höga lönelyft för direktörer

2011-03-03, Tidningenvision.se

Landstingsdirektörernas löner har sedan 2007 ökat med i snitt 26 procent. Bäst betalt har Skånes regiondirektör med 175 000 kronor i månaden.

Medellönen för en landstingsdirektör är i år 117 680 kronor, visar en kartläggning som tidningen Dagens Samhälle gjort. Därmed har lönerna ökat med 26 procent sedan 2007. Jämfört med 2009 är ökningen 11 procent.

Granskningen visar också att skillnaden mellan direktörernas och politikernas löner ökat. 2007 låg chefslönerna 69 procent högre än de högsta politikernas arvoden. I dag är skillnaden 84 procent.

En förklaring till att lönerna trissats upp tros vara den snabba omsättning på landstingsdirektörer. I till exempel Västernorrland, som har bytt direktör två gånger på två år, har lönen under samma period höjts med 52 procent.

Bäst betalt av alla landstingsdirektörer har Sören Olofsson i region Skåne med en månadslön på 175 000 kronor. Därefter följer Toivo Heinsoo i Stockholm (157 000 kronor), Johan Assarsson i Västra Götaland (140 000 kronor) och Anders L Johansson i Västernorrland (140 000 kronor).

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum