×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hemkommuner får ta hemtjänstnotan

2011-03-31, Tidningenvision.se

Nu behöver inte längre populära kustkommuner betala hemtjänsten för sommarboende. Hemkommunen ska stå för kostnaden har riksdagen beslutat.

– Det här är en fråga som vi och andra kustkommuner drivit länge. För oss innebär lagändringen att vi sparar en halv miljon kronor om året, säger Mats Ove Svensson, kommunchef i Sotenäs.

Liksom Gotland, Borgholm och andra poulära semesterorter har Sotenäs många sommarboende, personer som är skrivna i någon annan kommun men bosätter sig i sina sommarhus några månader per år.

Regeln har hittills varit att det är den kommun en person vistas i som ska stå för eventuella omsorgskostnader. Eftersom många av de sommarboende är äldre och har behövt hemtjänst har det betytt kraftigt höjda kostnader.

Nu har riksdagen beslutat om en lagändring. Från och med 1 maj gäller att hemkommunen ska stå för omsorgskostnaderna oavsett om personen under en längre eller kortare period av året vistas i en annan kommun.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum