×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Färre mål till Arbetsdomstolen

2011-03-16, Tidningenvision.se

Antalet mål i Arbetsdomstolen, AD, minskade med 13 procent förra året, från 432 till 374. Den allra flesta fallen handlar om tvister som rör Las, lagen om anställningsskydd.

Under de senaste åren har antalet fall som kommer in till Arbetsdomstolen legat runt 400. Mellan 2008 och 2009 ökade antalet från 403 till 432. Men under 2010 minskade målen till 374 stycken.

–Vi har ingen förklaring till det. Det är första gången det har minskat så mycket de senaste åren. Om det fortsätter att minska får vi börja fundera vad det kan bero på, säger domstolsadministratören Nina Bengtsson.

Även antalet mål som avgjordes minskade under förra året, från 450 till 408. Det hänger enligt Nina Bengtsson troligen samman med att domstolen fick in färre ärenden.

Runt hälften av alla mål som kommer till AD handlar om tvister enligt Las, lagen om anställningsskydd. Det kan till exempel handla om anställda som uppsagda eller avskedade samt brott mot turordningsreglerna. 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum