×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Asylsökande sittstrejkar i kyrka

2011-03-11, Tidningenvision.se

Smyrnakyrkan i Göteborg upplåter sina lokaler till ett 30-tal asylsökande iranier. I tio dagar har de sittstrejkat i kyrkan för att få uppehållstillstånd.

Iranierna har bott i Sverige i många år utan att ha fått uppehållstillstånd. Nu sittstrejkar de med hopp om att kunna påverka Migrationsverket, skriver tidningen Dagen.

Urban Ringbäck, föreståndare i Smyrnakyrkan, Sveriges näst största pingstförsamling, är den som fattat beslutet att låta iranierna ha kyrkan som sin bas för strejken.

–Det är behjärtansvärt, speciellt att uppmärksamma de långa väntetiderna som drabbar människor, säger han till Dagen.

Iranierna kräver att Migrationsverket ska ta upp deras fall igen.

– Vi är desperata. Om de fortsätter säga nej kan det bli hungersstrejk, vi har ingen annan utväg, säger Mehdi Sheik Najdi, ordförande i protestgruppen ”Misstro oss inte”.

Om hungerstrejken blir ett faktum kommer Smyrnakyrkan att fatta ett nytt beslut om strejken kan fortsätta under kyrkans tak eller inte.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum