×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anställda i Borås får gratis arbetskläder

2011-03-31, Tidningenvision.se

Borås stad satsar 5 miljoner kronor för att alla anställda ska få gratis arbetskläder. Framför allt handlar det om kläder till de som jobbar med vård och omsorg.

Tidigare har olika förvaltningar i Borås gjort engångsinsatser för att erbjuda personal arbetskläder. Nu är planen att alla som behöver ska ha rätt till fria arbetskläder – oavsett vilken förvaltning man jobbar inom. Förslaget kommer att skickas till kommunfullmäktige för beslut.

– Frågan får inte fortsätta att dras i långbänk så att det tar ytterligare flera år att ge fria arbetskläder till alla anställda i Borås stad som behöver det i sitt jobb, säger kommunalrådet Lena Palmén (S) i ett pressmeddelande.

Bland de traditionellt manliga yrkena inom den tekniska förvaltningen har det varit en självklarhet att arbetsgivaren håller med arbetskläder. Men som de kvinnodominerade yrkena inom vård och omsorg har det inte varit lika vanligt.
 

Sara Pramsten

sara.pramsten@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum