×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anders Borg kritiserar höga kommunlöner

2011-03-30, Tidningenvision.se

Finansminister Anders Borg (M) kritiserade i dag kommunerna för att ingångslönerna är så höga att de hindrar tillväxten av nya jobb. Facken är mycket kritiska.

– Det är förvånande att en finansminister pekar ut en arbetsgivare och säger att den varit dålig på att förhandla. Det har jag aldrig varit med om tidigare, säger SKTFs ordförande Eva Nordmark.

Foto: Johan ÖdmannUttalandet från finansminister Anders Borg kom på en konferens på Sveriges Kommuner och Landsting. Han hänvisade till en rapport från Konjunkturinstitutet som ska ha antytt att fler jobb skulle skapas om ingångslönerna var lägre i kommunerna.

– Ni har varit för dåliga förhandlare, sade Anders Borg enligt TT.

Eva Nordmark tycker att Anders Borg koncentrerar sig på helt fel saker i sin kritik.

–Det vore bra om han engagerade sig mer i de viktiga frågorna,  de strukturella löneskillnaderna  och  möjligheten för kommunerna att kunna rekrytera och attrahera de allra duktigaste unga med de stora generationsskifte vi står inför. Då handlar det om att höja lönerna i vår sektor.

Även Kommunals ordförande Annelie Nordström är kritiskt till finansministerns uttalande. I hennes förbund ligger ingångslönerna på knappt 16 000 kronor.

– Jag blir upprörd i djupet av mitt hjärta. Nu sänder han en tydlig signal till kommunpolitikerna, säger hon.

Enligt TT understryker Anders Borg att han inte vill se lägre löner generellt inom kommunsektorn.

– SKL måste på ett pragmatiskt sätt tillsammans med de fackliga organisationerna, precis som Metall och Byggnads har gjort, se över hur avtalen ska vara konstruerade.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum