×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Akademiska ska minska på personalen

2011-03-15, Tidningenvision.se

Akademiska sjukhuset i Uppsala ska skära ned sina personalkostnader. Hur många tjänster det kan handla om är dock oklart.

Beslutet om besparingar togs av politikerna i landstingets produktionsstyrelse i går, måndag. Under året ska Akademiska sjukhuset minska kostnaderna med 100 miljoner kronor. För att lyckas med detta ska sjukhuset framför allt skära ned på personalkostnaderna. Bland annat ska man se över arbetstidsmodeller och göra ekonomiska analyser av grundbemanningen.
– Vi gör ingen bedömning av hur många tjänster som kommer att försvinna. Det är en fråga som Akademiska får hantera. Lyckas de reducera behovet av vikarier och hyrläkare så behövs kanske inga. Men jag kan inte garantera att det inte blir uppsägningar, säger produktionsstyrelsens ordförande Ludvig Larsson (FP) till Upsala Nya Tidning, UNT.
Politikerna har även beslutat att sjukhuset ska minska administrationskostnaderna genom att se över in- och utskrivningar och förbättra logistiken.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum