×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Yrket avgör viljan att skaffa barn

2011-05-20, Tidningenvision.se

Jobbar du inom offentlig sektor? Då är du också villig att skaffa barn.

De som arbetar inom offentlig sektor, har ett högkvalificerat yrke eller jobbar inom utbildning eller vård och omsorg är mest benägna att bli föräldrar, medan de som arbetar i privat sektor eller har ett lågkvalificerat yrke är minst villiga. Det visar Sofi Ohlsson, doktorand vid Stockholms universitet, som har studerat 30 olika yrkesgruppers vilja att skaffa barn.

– Sambandet skulle kunna förklaras av att anställningsformerna i offentlig sektor ofta är relativt trygga och att det finns större flexibilitet att exempelvis gå ner i arbetstid, säger Sofi Ohlsson.

Grundskolelärare är den yrkesgrupp som sticker ut mest, enligt Sofi Ohlsson. Men även socionomer är villiga att skaffa barn.

– Socionomyrket är en klassiker som passar in i det generella mönstret. Det är högkvalificerat, man jobbar oftast inom offentlig sektor och man jobbar med människor.

Men skaffar inte de flesta barn trots allt, oavsett yrke?
– Jo, men man kan tänka sig att man väntar tills man har ett yrke som är lämpligt att kombinera med barn.

Borde politikerna se till att fler utbildar sig till socionom för att det ska födas fler barn så att Sverige ska kunna klara välfärden i framtiden?
– Haha, njae, men man kanske ska försöka få fler arbetsplatser att ha föräldravänliga villkor.
 
 
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum