×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tretton handläggare på samma ärende

2011-05-27, Tidningenvision.se

Socialtjänsten på Gotland medger att man brustit i hanteringen av ett ärende av fem bröder som misshandlades av sin mamma. På tolv år var tretton socialsekreterare inblandade i handläggningen.

I mars förra året dömdes mamman till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för att hon misshandlat sina barn och sin sambo. Familjens förhållanden hade då varit ett ärende hos socialtjänsten i många år.

Pojkarnas advokater anmälde socialtjänstens hantering till Justitieombudsmannen, JO.  Nu medger socialtjänsten att det funnits allvarliga brister. Bland annat har det saknats helhetsbild i ärendet och tretton olika handläggare har varit inblandade i sedan 1998, skriver Helagotland.se.

Socialtjänsten uppger också att det varit svårt att avsluta utredningar eftersom det kommit in nya anmälningar hela tiden.
 
Det finns också brister i dokumentationen. Familjebehandlare och familjepedagoger har inte dokumenterat sina insatser det databaserade verksamhetssystemet utan har i stället rapporterat muntligt till den ansvariga handläggaren.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum