×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tre samfund samlas i gemensam superkyrka

2011-05-30, Tidningenvision.se

En ny frikyrka är på väg att födas. I juni fattar Missionskyrkan, Metodistkyrkan och Baptistsamfundet beslut om att gå samman. Equmenia­kyrkan är det hetaste namnförslaget.

Åtminstone fyra försök har gjorts de senaste 40 åren. Nu ser ett samgående slutligen ut att bli verklighet. Den 4 juni håller Missionskyrkan, Metodistkyrkan och Baptistsamfundet ett så kallat bildarmöte i Stockholm.

–Det är något jag längtat efter hela mitt pastorsliv. Skillnaden mellan samfunden är jätteliten, det finns inga sakliga skäl att hålla isär oss, säger Thomas Dahl som är pastor i Missionskyrkan och ordförande i SKTF Ekumeniska.

Sammanslagningen har varit nära förut, både på 1970-talet och på 2000-talet. Men i slutänden har det stupat på bristande vilja. Den här gången är förutsättningarna avsevärt bättre. Arbetet med att förankra den nya kyrkan är grundligt gjort.

Christer Jonsson, som sitter i kyrkostyrelsen i Metodistkyrkan, ser samgåendet som chans till omstart.

–Det här blir en möjlighet för oss att vända den negativa medlemsutveckling som funnits i alla tre samfunden en lång tid.

Även om skillnaderna mellan samfunden är små så finns de. Baptisternas vuxendop skiljer kyrkorna åt. Dessutom är Missions- och Baptistförsamlingar i hög grad självstyrande medan Metodistkyrkan är har en tydlig internationell koppling och styrs av en biskop som i nuläget är stationerad i Danmark.

Lokalt kommer sannolikt inte sammanslagningen att påverka särskilt mycket. Enligt Thomas Dahl är de flesta av de totalt cirka 1 500 anställda inom kyrkorna positiva till sammanslagningen. I städer där mer än ett av samfunden finns ska församlingarna även i fortsättningen kunna verka sida vid sida.

Den största förändringen kommer i stället att ske på riksnivå där samfundens centrala kanslier och deras totalt 150 anställda samlas i lokaler i Alvik, i västra Stockholm. Det är sannolikt att det på sikt kommer att bli neddragningar på det centrala kansliet. I vilken omfattning är i dag svårt att svara på.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum