×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stora skillnader i äldreomsorgen

2011-05-09, Tidningenvision.se

Vilken vård och omsorg du får på ålderns höst beror till stor del på var du bor. Skillnaderna när det gäller personalomsättning och de anställdas utbildningsnivå är mycket stora.

Det framgår av en jämförelse av tusentals uppgifter från Socialstyrelsens Äldreguide som Dagens Nyheter har gjort.

Resultaten visar att det är stora variationer mellan bra och dålig äldreomsorg.

Störst är skillnaderna bland personalen som vårdar de äldre. I Lekebergs kommun i Närke har drygt 94 procent av de anställda inom äldreomsorgen en yrkesutbildning, i stadsdelen Frölunda-Högsbo i Göteborg är motsvarande siffra bara 6 procent, enligt Dagens Nyheter.

Även när det gäller personalomsättningen är skillnaderna stora. I Vellinge i Skåne har nästan 19 av 20 undersköterskor, vårdbiträden och hemvårdare slutat efter ett år. I norrländska Arjeplog slutade bara var tjugonde anställd.

Även tillgången på läkare och möjligheten att välja mellan olika maträtter ser olika ut inom svensk äldreomsorg. Enligt jämförelsen tycks mindre kommuner prestera något bättre än större kommuner, något som också framgår då äldre själva betygsätter sin boenden.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum