×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stora överskott i landets kommuner

2011-05-03, Tidningenvision.se

Nära 20 miljarder i överskott. Det är kommunernas och landstingens samlade resultat för 2010. Även de kommande åren spår Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, goda tider.

Efter den djupa dippen 2008 och 2009 har den svenska ekonomin växt kraftigt, vilket innebär att skatteintäkterna – kommunerna och landstingens födkrok – ökat kraftigt. Under 2010 innebar det att mer än 180 kommuner hade ett överskott på mer än två procent. Bland landstingen gick 18 av 20 med överskott.

– 2011, 2012, och kanske även 2013 verkar bra, sa Anders Knape (M), ordförande i SKL, när organisationen i dag presenterade sin återkommande ekonomirapport.

Därefter går det mot knaprare tider. Enligt SKL:s prognoser faller överskotten i landstingen till ett nollresultat 2013. Samma sak sker 2015 i kommunerna.

De stora överskotten är dock inte synonymt med högre löneökningar eller fler anställda. SKL:s chefsekonom  Mats Kinnwall konstaterade under presskonferensen att två procents överskott är en god ekonomisk hushållning.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum