×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stora löneskillnader bland sommarjobbare

2011-05-12, Tidningenvision.se

Det är stora skillnader i löner för sommarjobbarna i landets kommuner. Jönköpings kommun betalar 32,50 i timmen medan Malung-Sälen betalar mer än tre gånger så mycket.

Fackförbundet Kommunal har tagit fram statistik över lönerna för skolungdomar som jobbar i kommunerna i sommar. Resultatet visar att skillnaderna är stora.

En 18-åring i Uppvidinge tjänar till exempel 45 kronor i timmen, medan en 18-åring som jobbar i Vallentuna tjänar 85 kronor.

- Det är väldigt problematiskt att lönerna skiljer sig så mycket åt för samma sorts jobb. Det skapar en orättvisa som inte är bra. Dessutom är många sommarjobbslöner väldigt låga. Lönen måste vara anständig även om det handlar om ungdomar, säger Lenita Granlund, Kommunals avtalssekreterare.

Lägst lön får ungdomarna som jobbar i Jönköpings kommun: 32,50 kronor i timmen. Andra låglönekommuner är Nässjö, Töreboda, Sunne och Vilhelmina som alla betalar 40 kronor i timmen.

Bäst betalt får ungdomarna i Malung-Sälen där lönen är mellan 91,50 och 107,30 kronor i timmen.

Kommunals rekommendation för feriejobben i sommar är lägst 59 kronor i timmen för 16- och 17-åringar.  18- och 19-åringar bör få minst 73 kronor per timme.

Läs hela listan finns på Kommunals webbplats.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum