×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKTF säger upp samverkansavtalet

2011-05-03, Tidningenvision.se

SKTFs missnöje med personalpolitiken i Karlskrona kommun är nu så stort att avdelningen säger upp samverkansavtalet. "Det är erbarmligt", säger avdelningens vice ordförande Mats Viebke.

SKTF-avdelningen och arbetsgivaren i Karlskrona kommun har länge varit på kollisionskurs. SKTFs förtroendevalde känner sig ständigt överkörda och upplever att man inte har något inflytande. Bland annat har man dålig insyn vid nyanställningar och att det finns stora brister i lönekartläggningarna.

Redan i somras tog SKTF-avdelningen upp frågan om ett nytt samverkansavtal för att facket ska få bättre möjligheter att vara med och påverka beslut i kommunen.

–Men ingen lyssnade på oss och eftersom man inte vill göra något åt det 18-åriga avtalet valde vi i styrelsen efter samtal med våra ombud att säga upp det. Alla känner att det inte fungerar, vi får bara ensidig information från arbetsgivaren, säger Mats Viebke, vice ordförande i SKTF-avdelningen.

Det Mats Viebke framförallt efterlyser i det nya avtalet är att politikerna ska vara med på samverkansmötena med fack och arbetsgivare. Så fungerar det enligt honom i flera andra kommuner. SKTF vill också att kommunen ska inrätta en personalnämnd för att personalpolitiken ska fungera bättre.  

SKTF-tidningen har sökt kommunens förhandlingschef Mikael Jansson men har ännu inte lyckats få någon kommentar från honom.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum