×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKTF överväger särskild ombudsman

2011-05-25, Tidningenvision.se

SKTF ökar nu sitt arbete för att stödja visstidsanställda och överväger bland annat att inrätta en särskild ombudsman.

–Vi ser att de otrygga jobben blir vanligare, framför allt bland unga som kommer ut på arbetsmarknaden, säger Eva-Lotta Nilsson, biträdande förhandlingschef på SKTF.

Förr var tidsbegränsade anställningar ovanliga bland SKTFs medlemmar. Nu har de tillfälliga anställningarna blivit allt vanligare men många står fortfarande utanför facket. Därför har SKTF inlett en satsning för att få fler med otrygga jobb att gå med i facket, förbättra deras villkor och förhindra att arbetsgivarna missbrukar de otrygga anställningarna.

Bland annat diskuterar man att inrätta en särskild ombudsman för visstidsanställda. Men formerna för hur den servicen ska organiseras är ännu inte klara.

Vad mer kan SKTF göra för att förbättra villkoren för visstidsanställda?

–Det handlar om att lyfta deras frågor i avtalsrörelsen. De centrala avtalen har hittills haft fokus på dem med tillsvidareanställningar. Vi vill att de ska omfattas av den årliga lönerevisionen och få en månads uppsägningstid. Vi vill också att de som inte har fasta jobb ska inkluderas mer i det fackliga arbetet på arbetsplatserna.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum