×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Skadestånd för särskoleplacering

2011-05-10, Tidningenvision.se

Vellinge kommun dömdes i dag till att betala skadestånd till två tvillingbröder som hävdar att kommunen felaktigt satte dem i särskola. Kommunen ska också betala tvillingarnas rättegångskostnader.

Pojkarna, som i dag är i dag 23 år, fick gå i särskolan i fem år. Till grund för beslutet låg en dyslexiutredning och muntliga uppgifter från deras tidigare lärare. Föräldrarna godkände placeringen.

När pojkarna skulle börja i gymnasiet gjordes en ny utredning. Den visade att pojkarna inte hade någon utvecklingsstörning eller liknande medicinskt tillstånd och att de därför aldrig skulle ha tagits emot i särskolan.

Pojkarna anser att kommunen agerat vårdslöst och i dag dömde Malmö tingsrätt kommunen att betala skadestånd till pojkarna. Tingsrätten konstaterar att Vellinge kommun inte hade något lagligt stöd att placera pojkarna i särskolan. Kommunen tog inte heller reda på vilken praxis som gällde för särskoleplacering . Enligt tingsrätten kan det inte uteslutas att kommunen haft ekonomiska motiv till att placera bröderna i särskolan.

Hur stort skadestånd kommunen ska betala kommer att fastställas i en kommande process.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum