×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sjukhuset i Halmstad inför anställningsstopp

2011-05-26, Tidningenvision.se

Hallands sjukhus Halmstad har inte lyckats bromsa kostnaderna tillräckligt. Nu inför sjukhuset ett anställningsstopp inom alla verksamheter.

Under perioden januari till april gjorde Hallands sjukhus Halmstad ett underskott på 12,4 miljoner kronor. Prognosen för helåret är ett minusresultat på 28 miljoner kronor.

För att bromsa kostnaderna har sjukhuset nu beslutat att införa ett anställningsstopp som innebär att vakanta tjänster inte kommer att återbesättas och att vikariat inte kommer att förlängas. Stoppet gäller för hela sjukhuset från den 10 juni. Undantag kommer dock att göras när det gäller rekrytering av nyckelkompetenser.

– Personalkostnaderna ligger visserligen nära budget, men kostnadsökningstakten har stigit under året. Det kräver åtgärder som sänker personalkostnaderna från nuvarande nivå, säger sjukhuschefen Anders Dybjer i ett pressmeddelande.
Sparpaketet innebär även att sjukhuset tillämpar återhållsamhet när det gäller utbildningar, resor och konferenser.  
 

Sara Pramsten

sara.pramsten@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum