×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Satsning för säkrare jobb för unga

2011-05-05, Tidningenvision.se

Unga löper större risk att råka ut för arbetsolyckor än andra. I sommar kommer därför Arbetsmiljöverket att inspektera arbetsplatser där ungdomar jobbar.

Tjugo ungdomar mellan 15 och 24 år omkom i arbetsolyckor mellan 2008 och 2010, enligt Arbetsmiljöverket. Drygt 9 000 fick under samma period sådana skador att de behövde sjukskriva sig. Det är framför allt i branscher som bygg, transport, omsorg, industri, restaurang och parkförvaltning som olyckor inträffar.

Så i sommar ska alltså Arbetsmiljöverket, för sjätte året i rad, göra tillsyn på 800 arbetsplatser där unga jobbar.

–Vår satsning handlar ytterst om att rädda liv. Vi vill göra arbetsgivarna medvetna om ungdomars utsatthet. Som ung och oerfaren har man rätt till en bra introduktion om vilka risker som finns och hur arbetet ska utföras säkert, säger Boel Callermo på Arbetsmiljöverket, i ett pressmeddelande.

Som ett led i säkerhetssatsningen kommer även yrkesgymnasier inspekteras, för att se till att ungdomarna får kunskap om arbetsmiljö under sin utbildning. Dessutom kommer en informationskampanj att drivas på Facebook, och via en ny sms-tjänst ska man kunna ställa frågor om arbetsmiljö.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum