×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Riksdagsmajoritet vill få bort Fas 3

2011-05-10, Tidningenvision.se

Skrota Fas 3. Det anser den rödgröna oppositionen. Eftersom Sverigedemokraterna nu ansluter sig till kravet finns en riksdagsmajoritet för att ta bort den kritiserade arbetsmarknadsåtgärden.

Den rödgröna oppositionen i arbetsmarknadsutskottet har enats om att kräva ett stopp för att ytterligare långtidsarbetslösa skickas vidare till Fas 3-sysselsättning. Till TT säger Sverigedemokraternas ledamot i utskottet, Sven-Olof Sällström, att partiet stödjer det rödgröna initiativet.

Fas 3 är tredje delen i den så kallade jobb- och utvecklingsgarantin och vänder sig till personer som deltagit i programmet i 450 dagar. I Fas 3 ingår sysselsättning på en arbetsplats där den arbetslöse ska utföra arbetsuppgifter som andra anställda inte gör. Kritiken mot åtgärden har varit kraftig och udden har riktats mot flera håll. Dels att de arbetslösa gör uppgifter som vanliga anställda ska göra, dels att arbetsuppgifterna varit meningslösa.

Ett utskottsinitiativ används när ledamöter i ett utskott på eget initiativ vill ta upp en fråga för behandling i riksdagen.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum