×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Regeringen satsar på kvinnors arbetsmiljö

2011-05-12, Tidningenvision.se

Kvinnor tvingas oftare än män sluta jobba på grund av dålig arbetsmiljö. Men nu satsar regeringen drygt 20 miljoner kronor för att förbättra situationen för kvinnor.

Att kvinnor slås ut från arbetslivet i förtid på grund av hälsoskäl får negativa konsekvenser.

– Det innebär lägre pensioner för kvinnor och sämre möjligheter för dem att försörja sig själva. För mig är det mycket viktigt att vi nu tar tag i frågan om kvinnors belastningsskador, säger arbetsmarknadsminister Hillevi Engström i ett pressmeddelande.

Så nu har alltså Arbetsmiljöverket fått i uppdrag av regeringen att förebygga att kvinnor slutar i förtid på grund av dålig arbetsmiljö. För 20,5 miljoner kronor ska Arbetsmiljöverket bland annat utbilda inspektörer och göra tillsyn på olika arbetsplatser i hela landet. Syftet är att få information om kvinnors arbetsmiljö och att uppmärksamma risker och belastningsskador.

– En friskare arbetsmiljö i kvinnodominerade yrken är viktigt även för ökad jämställdhet på arbetsmarknaden, säger jämställdhetsminister Nyamko Sabuni.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum