×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Pris för kritik mot sjukförsäkringen

2011-05-04, Tidningenvision.se

Onkologkliniken på Karolinska sjukhuset har fått årets hederspris från Svensk socialpolitisk förening. Kliniken får utmärkelsen för att ha uppmärksammat hur sjukförsäkringens regler slår mot cancersjuka.

Svensk socialpolitisk förening, SSF, delar varje år ut ett hederspris till någon som gjort en betydelsefull socialpolitisk insats. I år gick utmärkelsen till onkologkliniken på Karolinska universitetssjukhuset. I flera debattartiklar har klinikens anställda skrivit om patienter som på grund av reglerna i sjukförsäkringen mist sin sjukpenning och tvingas söka arbete trots att de är svårt sjuka. Personalen vittnar också om cancersjuka som tvingas ta privata lån eller sälja sin bostad för att klara sig när de varken får sjukpenning eller ersättning från a-kassan.

Hedersprisets jury består av SSF:s styrelse, där bland andra SKTF är representerade. I fjol gick priset till Södertäljes kommunalråd Anders Lago, året dessförinnan till filmaren Tom Alandh.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum