×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Piteå slipper miljonböter

2011-05-03, Tidningenvision.se

Efter SVT:s Uppdrag gransknings avslöjande om brister inom demensvården i Piteå, krävde Socialstyrelsen åtgärder vid samtliga särskilda boenden i kommunen. Annars väntade ett vite på en miljon kronor. Men nu har förvaltningsrätten hävt kravet.

Det var i höstas som Uppdrag granskning bland annat visade att dementa lämnades ensamma och inlåsta på nätterna på två av Piteå kommuns särskilda boenden. Socialstyrelsen krävde åtgärder, som kommunen vidtog. Men Socialstyrelsen ansåg inte att det var tillräckligt, skriver Piteå-Tidningen.

I stället begärde myndigheten att åtgärder skulle göras vid kommunens samtliga särskilda boenden senast den 1 maj. Om inte, skulle kommunen tvingas att böta en miljon kronor.

Piteå kommun överklagade då Socialstyrelsens beslut till förvaltningsrätten.

–Socialstyrelsens krav var för svepande. Det var inte sakkritik, säger socialchefen Mikael Lekfalk till Piteå-Tidningen.

Och förvaltningsrätten gav Socialstyrelsen bakläxa. Rätten menar att det inte är okej att förelägga ett vite med krav på åtgärder på samtliga särskilda boenden när brister bara har konstaterats vid två.

Därmed slipper Piteå kommun böteskravet. Socialstyrelsen har dock rätt att yttra sig senast den 6 maj.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum