×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Piteå slipper böter för låsta dörrar

2011-05-31, Tidningenvision.se

Socialstyrelsen drar tillbaka vitesföreläggandet på 1 miljon kronor mot Piteå kommun. Anledningen är att kommunen nu har åtgärdat bristerna på sina demensboenden.

Vid en inspektion av ett par av Piteås demensboenden konstaterade Socialstyrelsen i höstas att nattbemanningen var för dålig och att man låste in de boende utan deras samtycke. Kommunen fick order om att åtgärda bristerna. Men i mars bedömde Socialstyrelsen att för lite hänt och hotade därför med ett vite på 1 miljon kronor om missförhållandena inte rättades till.
Kommunen ansåg att det var fel att kräva åtgärder på samtliga boenden när brister bara konstaterats på två boenden och överklagade vitet till förvaltningsrätten.

Men nu drar Socialstyrelsen tillbaka vitesföreläggandet. Efter en uppföljande inspektion på samtliga boenden den 12 maj konstaterar myndigheten att kommunen nu har rättat till bristerna. Boenden där nattbemanningen har varit för låg har fått förstärkning. De har även ändrat sina rutiner så att låsning av dörrar bara sker om den enskilde har samtyckt till det.

– Piteå kommun satsar nu mycket för att förbättra situationen på alla sina äldreboenden, även på andra områden än de vi kritiserade. Den utvecklingen känns så mycket bättre än om kommunen hade dömts att betala vitet, säger Per-Anders Sunesson, chef på Socialstyrelsens tillsynsavdelning, i ett pressmeddelande.
 

Sara Pramsten

sara.pramsten@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum