×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Öppna landskap gör danskar sjuka

2011-05-05, Tidningenvision.se

Jobbar du i ett öppet kontorslandskap? Då är du sannolikt sjukare än den som har eget kontorsrum. Åtminstone om du arbetar i Danmark.

Drygt 2200 kontorsarbetande danskar deltog i studien, som publiceras i Scandinavian Journal of work, environment & health, ett nordiskt arbetsmiljösamarbete. Resultatet visar att personer som har eget kontorsrum är påtagligt friskare än dem som har kollegorna vid ett skrivbord bredvid. Det räckte med att två personer delade rum för att sjukfrånvaron skulle öka med 50 procent. I öppna kontorslandskap med mer än sex personer var sjukfrånvaron hela 62 procent högre än hos personer som hade eget rum.

Forskarna bakom studien pekar på några tänkbara förklaringar till den högre sjukfrånvaron i öppna kontorslandskap. Om man arbetar tätt ihop med andra ökar störningarna, vilket ger sämre psykosocial arbetsmiljö, menar forskarna. De tar även upp att personer med egna kontor ofta har större möjligheter att styra över ventilation och hur mycket fönster ska var öppna och stängda.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum