×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nya uppsägningar väntas i Finspång

2011-05-02, Tidningenvision.se

40 personer varslas i Finspångs kommun. Så sent som för två år sedan sade kommundirektören upp sig i protest mot besparingar i kommunen.

För två år sedan varslades 55 anställda i Finspångs kommun, till slut sades 17 personer upp. Nu varslar kommunen ytterligare 40 anställda, alla inom skolans verksamheter. Just skolan skonades vid uppsägningarna 2009.
Facken blev informerade om varslet i förra veckan.
– Det vi gjort än så länge är att diskutera spelreglerna, säger Lisa Andersson-Hansson, SKTF-ordförande i Finspång.

Varslet gäller 30 tjänster inom förskola och grundskola samt 10 tjänster inom gymnasieskolan. Framförallt inom grundskolan finns det elevassistenter och administratörer som är SKTF-medlemmar.
Än så länge är varslet ett tjänstemannaförslag. I kväll ska kommunstyrelsen i Finspång ta beslut i frågan. I samband med uppsägningarna för två år sedan sade den dåvarande kommundirektören Sven-Inge Arnell upp sig i protest. Arnell ville hellre att kommunen skulle höja skatten.

Det prognostiserade underskottet för Finspång det kommande året är drygt 24 miljoner, skriver Norrköpings Tidningar. Varslet väntas spara in ungefär hälften av den kostnaden.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum