×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mer ekologiskt i Stockholms landsting

2011-05-24, Tidningenvision.se

Stockholms läns landsting dubblerade sin användning av ekologiska livsmedel under förra året. Dessutom har användningen av farliga kemikalier minskat med 94 procent de senaste åren. Det visar 2010 års miljöredovisning.

– Andelen ekologiska livsmedel har ökat från 10 till 24 procent. Det beror framförallt på att vi har arbetat hårt med uppföljning av våra upphandlingskrav, säger Anna Linusson, miljöchef i Stockholms läns landsting, i ett pressmeddelande.

Under de senaste fyra åren har också mängden farliga kemikalier inom vården minskat med 94 procent – från drygt ett ton till 60 kilo om året. Nu återstår att hitta alternativ till några av de mest miljö- och hälsofarliga kemikalierna som ska avvecklas helt. 

2010 var vårdens utsläpp av lustgas 64 procent lägre än 2002. Målet är att nå 75 procent vid årets slut. Lustgas är starkt klimatpåverkande – ett kilo lustgas motsvarar 310 kilo koldioxid. Förra året installerade landstinget tre nya destruktionsanläggningar för lustgas.

– Det innebär att samtliga förlossningssjukhus nu har teknik för att bryta ner använd lustgas, säger Anna Linusson.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum