×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kyrkoråd nobbar avslutning utan präst

2011-05-18, Tidningenvision.se

Kyrkorådet i Ramnäs i Västmanland tänker inte upplåta församlingens kyrkor till skolavslutningen. Orsaken är att kommunen inte vill ha med präst eller kyrkomusiker i kyrkan.

Det var ett brev från skolchefen i Surahammar som fick församlingarna att säga nej, skriver Västmanlands Läns Tidning. Skolchefens önskan var att få använda kyrkorna till avslutningen utan att det praktiserades någon aktiv religionsutövning där. Motiveringen var att skollagen inte tillåter religionsutövning eftersom skolavslutningen är obligatorisk för eleverna.

Men kyrkorådet i Ramnäs tänker inte låna ut kyrkorna om präster och kyrkomusiker måste hålla sig borta.

– Det är ju som om någon kommer till dig och säger att de vill ha en skolavslutning i ditt vardagsrum, men du får inte vara med, säger Ramnäs kyrkoherde Johan Hedlund till VLT.

Kommunen och församlingen ska nu diskutera och se om de kan hitta en lösning. Alternativet är att ha skolavslutningen utomhus och hoppas på fint väder, säger skolchefen.

Surahammar är inte den enda kommunen där skolavslutningar i kyrkan orsakat debatt. I fjol granskade Skolinspektionen flera fall där skolor anmälts för avslutningar med religiösa inslag. Skolverket har slagit fast att skolavslutningar ska utformas så att alla elever kan delta utan att utsättas för ensidig påverkan för den ena eller andra trosinriktningen. Myndighetens bedömning är att skolavslutningar kan ske i kyrkan om tonvikten ligger på traditioner, högtidlighet och den gemensamma samvaron. Däremot bör det inte förekomma religiösa inslag som bön eller välsignelse.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum