×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kyrkan ska kartlägga sexuella övergrepp

2011-05-23, Tidningenvision.se

Efter att flera präster anklagats för sexuella övergrepp ska Svenska kyrkan nu kartlägga omfattningen.

Det är domkapitlen i stiften som hanterar anmälningarna mot präster. Men hittills har det inte funnits någon samlad bild över anmälningarna.

Ärkebiskop Anders Wejryd säger att han ska begära in uppgifter från stiften om fall som de känner till.

– Det hjälper mig att bilda mig en uppfattning om det är mycket eller lite, vad för typ av ärenden det varit fråga om och kunna se hur man har resonerat, säger han till Sveriges Radios Ekot.

Enligt Svenska Kyrkans riktlinjer ska alla misstänkta brott anmälas till polisen. Anders Wejryd vill veta om riktlinjerna efterlevs.

–Det är väldigt viktigt för oss att se om våra riktlinjer efterföljs, för vi menar att vi har goda grunder för dem, säger han till Ekot.

Enligt en genomgång i Aftonbladet inträffade flera över de anmälda fallen för över 30 år sedan och är därför preskriberade. Svenska kyrkan kan inte heller besluta om disciplinpåföljder för händelser före år 2000, då kyrkan och staten delades.Trots det anser Anders Wejryd att det är viktigt att kyrkan tar sitt ansvar.

– Det är viktigt att vi ställer upp med samtal och erbjudanden om fortsatta stödsamtal. Vi saknar formella möjligheter, men även det vi inte kan besluta om ska tas på allvar.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum