×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krav på mer personal efter dödsfall

2011-05-13, Tidningenvision.se

Efter ett slagsmål på ett demensboende i Lund avled en 90-årig man. Socialstyrelsen riktar nu kritik mot boendet och kräver att nattbemanningen ska förstärkas.

En kväll i slutet av februari började två män bråka på demensboendets bottenvåning. Ingen anställd såg bråket eftersom personalen var på övervåningen. Först en stund senare upptäcktes att det hade varit slagsmål och att den 90-årige mannen var skadad.

Någon dag senare avled mannen på sjukhus men om det berodde på slagsmålet eller sjukdom är inte utrett, rapporterar Sveriges Radio Malmöhus.

Efter händelsen begärde kommunen att Socialstyrelsen skulle göra en oberoende granskning. I den får kommunen kritik bland annat för att nattbemanningen var för låg. När de tre i nattpersonalen går rond kan vissa enheter bli obemannade i upp till en timme.

Socialstyrelsen kritiserar också att det dröjde fyra timmar innan mannen fick träffa läkare och att boendet inte hade någon handlingsplan för att förhindra bråk mellan männen som hade varit aggressiva mot varandra tidigare. Kommunen får också kritik för att man inte gjorde någon lex Sarah-anmälan av händelsen.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum