×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Klartecken för påminnelse via sms

2011-05-20, Tidningenvision.se

Nu är det klart att det blir tillåtet att skicka ut kallelser och påminnelse till patienter via sms. Sedan 2009 har det egentligen varit ett brott mot Socialstyrelsen regelverk.

Påminnelser via sms har varit en uppskattad och väl använd service från bland annat vårdcentraler och folktandvårdskliniker. Men egentligen har de inte varit tillåtna enligt Socialstyrelsens regler. Föreskriftena har dock inte uppmärksammats och därmed inte nått ut till hälso- och sjukvården. Nu när upptäckten är gjord ska reglerna mjukas upp och påminnelser via sms och e-post tillåtas.

Förutsättningen är att meddelandena inte innehåller detaljer om patientens hälsotillstånd och att patienten har gett sitt medgivande.

– Vi ger nu vårdgivarna en möjlighet att själva besluta om en tillräcklig säkerhetsnivå för sin hantering av påminnelser och kallelser, säger Anders Printz, avdelningschef på Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Skälet till att reglerna är hårda för påminnelser via sms är skydda patienternas integritet och förhindra att obehöriga får tillgång till känsliga uppgifter. Innan vårdgivaren beslutar om att använda sig av kallelser och påminnelser via sms och e-post ska de därför göra en behovs- och riskanalys.

Enligt planerna ska de nya reglerna ska träda i kraft i september.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum