×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

KI: Max 3,1 procent i löneökning

2011-05-19, Tidningenvision.se

Lönerna bör inte öka med mer än 3,1 procent per år de närmaste åren skriver Konjunkturinstitutet, KI, i sin senaste rapport. Facket tycker inte att KI ska peka ut hur mycket lönerna ska öka.

Sverige har nu en möjlighet att få ner arbetslösheten till de låga nivåerna som var på 1980-talet, men då måste lönerna hållas ner. Det konstaterar KI i sin senaste lönebildningsrapport.

Lönerna får inte öka mer än 3,1 procent per år 2012 – 2014. Först när arbetslöshetsmålet nåtts, 2015 till 2020 kan lönerna öka med 3,7 procent.

KI anser att en arbetslöshet på 5 procent innebär att löntagarna får en högre disponibel inkomst i och med ökade skatteintäkter för staten och mindre utgifter för arbetslöshet. Det kan skapa utrymme för skattesänkningar.

Inom ett år ska flera stora centrala löneavtal vara klara, bland annat för SKTFs medlemmar i kommuner och landsting. Tjänstemannafacket Unionen tycker inte Konjunkturinstitutet ska lägga sig i hur stora löneökningarna får bli.
 
-Jag tycker att KI går utöver sitt uppdrag när man pekar ut löneutrymmet. De har en viktig roll i att analysera förutsättningarna men det är inte deras roll att peka ut löneutrymmet, säger Unionens förhandlingschef Niklas Hjert till Sverige Radios Ekot. 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum