×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Jätteskadestånd för Landskrona kommun

2011-05-12, Tidningenvision.se

Det var kommunens bristande tillsyn som gjorde att en 13-årig flicka kunde bränna ner ett varuhus i Landskrona. Hovrätten beslutade i dag att kommunen ska betala 50 miljoner kronor i skadestånd.

Den 3 december 2002 anlade den 13-åriga flickan branden på Hemköp i Landskrona. I branden blev både mataffären och varuhuset Åhléns i samma hus totalförstörda.

Hösten 2002 hade flickan varit inlagd på barn- och ungdomspsykiatrisk klinik (BUP), men BUP ansåg henne medicinskt färdigbehandlad och skrev ut henne. Flickan var mycket rymningsbenägen och hade tidigare anlagt bränder. Men kommunen placerade henne ändå i föräldrahemmet utan annan tillsyn än en resursperson några timmar per dag.

Efter branden stämde försäkringsbolagen IF och Zürich kommunen som ansåg hade ansvaret för att hålla flickan under uppsikt.

Hovrätten kommer, precis som tingsrätten, fram till att kommunen var försumlig vid placeringen av flickan i föräldrahemmet. Tingsrätten dömde kommunen att betala ett skadestånd på 62 miljoner kronor till försäkringsbolagen men hovrätten sänker beloppet till 50 miljoner. Beloppet motsvarar vad hovrätten anser att kommunens ansvarsförsäkring borde ha omfattat.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum