×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

IT-pris till Malmös soctanter

2011-05-26, Tidningenvision.se

Soctanter på nätet i Malmö har fått Guldlänken 2011. Webbforumet där socialsekreterare ger rådgivning skapar nytta för både medborgare och förvaltning, anser juryn.

– Priset betyder väldigt mycket. Hela tanken med soctanter var att sänka trösklarna och avdramatisera mötet med socialtjänsten, och att få Guldlänken är ett erkännande. Det är också roligt att vår yrkeskår får synas i positiva sammanhang, säger Cecilia Svensson, chef för individ- och familjeomsorgen i Malmö.

Soctanter på nätet startades i stadsdelen Södra innerstaden i Malmö 2007. Från början  var det ett projekt men nu är det permanentat och drivs av Malmö stad.

– Initialt var det faktiskt ganska mycket motstånd. Dels ifrågasatte man att ett möte på nätet kunde vara värdefullt, sedan ansågs namnet vara vanvördigt. Men namnet soctanter är också ett sätt att visa glimten i ögat, att det inte behöver vara så dramatiskt att kontakta socialtjänsten, säger Cecilia Svensson.  

Varje dag får soctanter på nätet anonyma frågor om alla typer av problem.  Två socialsekreterare svarar på frågorna som läggs in i diskussionsforum på olika ämnen. Antalet besökare varierar men enligt mätningarna kan det vissa dagar vara upp till 50 000 läsare på forumen. Nyligen har man också lanserat tjänsten som en applikation för smarta telefoner.

Guldlänken är ett pris som varje år delas ut av Vinnova, Sveriges Kommuner och Landsting, E-delegationen och Offentliga rummet. Syftet med priset som är på 100 000 kronor är att stimulera innovativ utveckling av e-förvaltning. Juryn framhåller att Soctanter på nätet använder ett vanligt och billigt teknikstöd, men att den” verksamhetsmässiga innovationshöjden är betydande”. Juryns bedömning är att webbtjänsten har en tydlig potential för att fånga upp sociala problem i tidiga skeden.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum