×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hot om lägre lön efter tips till media

2011-05-26, Tidningenvision.se

Chefen på en vårdcentral i Varberg hotar med lägre lön om personalen påpekar missförhållanden för media.

Varbergsposten har i ett par veckor skrivit om dålig arbetsmiljö och missnöje bland personalen. Nu har chefen för vårdcentralen skickat ett mejl till personalen där hon skriver att publiciteten kan leda till lägre lön för de anställda:

"Jag tycker det är mycket olyckligt med denna typ av publicitet då det inte finns någon vinnare på detta sätt att kommunicera om vårt varumärke, dvs vår arbetsplats. Som ni vet är vi beroende av att patienterna väljer att lista sig hos oss och jag tror att alla är väl medvetna om vilka konsekvenserna blir om vi inte lyckas (minskad patientlistning = mindre intäkter = minskad personalstyrka/sämre löneutveckling)".

Yttrandefrihetsexperten Nils Funke är mycket kritisk till mejlet och anser att det skulle resultera i kritik från Justitieombudsmannen om någon anmälde det.

– Det här går klart över gränsen för vad en person i ledande ställning skriver till sina anställda. Jag kan inte se annat än att mejlet hade renderat i varje fall i ett påpekande från Justitieombudsmannen, säger Nils Funcke till Varbergsposten.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum